Luxusně vypálený obal

Na dotyk jemně strukturovaný papír Colorplan zaujme sytou švestkově modrou barvou, ze které intenzivně vystupují sněhově bílý sítotisk a zlatá ražba. Promyšlená komplexní konstrukce pak naplňuje naši představu luxusního obalu do poslední kapky.

Do poslední kapky? Je to tak – dovolujeme si totiž parafrázovat charakteristiku slivovice Family Reserve 15yo z výroby Rudolfa Jelínka, který se stal naším klientem. Máme radost, že si tradiční český výrobce pálenek s více než 400letou historií vybral právě nás v Hässlers. Úctu k tradičnímu řemeslu máme totiž společnou. U Jelínka si také zakládají na pečlivém výběru materiálů–surovin z vlastních sadů, které pak procházejí zpracováním na moderních strojích, ale tradičními postupy. Máme ovšem společnou nejen filozofii výroby, Jelínkovy sady jsou navíc co by kamenem dohodil od naší dílny. Prostě ideální match. 

Stali jsme se partnerem pro obal unikátní, 15leté slivovice, která zraje v dubových sudech. Konstrukce boxu je trvanlivá, koncipovali jsme ji pro dlouhodobé uložení sběratelské edice alkoholu. Základem je potahovaný box ve čtyřdílných deskách s decentním, ale navěky funkčním magnetickým zavíráním. To podstatné je nicméně uvnitř. Lahev je umístěna do pečlivě komponovaného interiéru přesně sestaveného z pevných potahovaných dílů a pěny. Díky tomu lze box dlouhodobě vystavit i na výšku, dokonce otevřený, aniž by konstrukce po čase nějak utrpěla. Limitku úplně vidíme v luxusní mahagonové knihovně stylové pracovny, kde se majitel i hosté kochají komplexním dojmem, který propojuje to nejlepší z českého destilérského a knihařského řemesla.

Jak už jsme zmínili, na obal jsme zvolili materiál Colorplan (se strukturou Buckram), který svou barevností samozřejmě odkazuje na prapůvodní surovinu Jelínkovy pálenky – švestky. Vzhledem ke sběratelskému významu slivovice doplňuje obal řada textů, které jsme realizovali bílým sítotiskem. Z povrchu strukturovaného papíru lehce vystupují a působí opravdu skvěle. Design doplňuje vizuálně dramatická zlatá ražba, která efekt luxusní truhly na luxusní alkohol zesiluje.

Vyrobit podobný box v takové kvalitě vyžaduje široké spektrum knihařských a tiskařských technik. Z tohoto pohledu se i v případě obalové kompozice pro Jelínkovu Family Reserve 15yo jedná o „pure“ řemeslo. Automatizovaně jsme totiž zpracovali jen pár prvků celé skládačky – koncept a sestavení vyžadovaly kreativitu, zkušenosti a hlavně šikovné ruce. Toho všeho máme naštěstí v Hässlers dost a dost. Promyšlenou kombinací strojní a ruční výroby, s použitím účelně vybraných materiálů, také zvládáme termíny, které jsou někdy až z říše snů. Právě takové unikátní projekty nás ale baví nejvíce. Dejte vědět, co můžeme příště vypálit pro vás! 

Next
Next

Verze „Hässlers Pro“